Počet položek: 0 0,- Kč

Jak často přebalovat

V četnosti přebalování by neměl by být rozdíl zdali používáme jednorázové či látkové pleny.

Látkové pleny a četnost přebalování

V četnosti přebalování by neměl by být rozdíl zdali používáme jednorázové či látkové pleny.

Zpočátku se děti přebalují po každém kojení, později jednou za 2-3 hodiny.  Až je dítě větší a savost plenkových kalhotek či čtvercových plen nestačí, je možné savost pleny zvýšit přidáním vkládací pleny, nebo čtvercovou plenou, nebo prostě čímkoliv co saje.  Výjímečně tak lze přebalit i po více hodinách.

V noci je to trochu jinak. Když miminka spí, tak nečůrají a jsou tedy v suchu. Přebalujeme tedy jen při probuzení a kojení. 

Pravdou je, že některé maminky nechávají děti v jednorázových plenách i několik hodin, protože moč zreaguje s materiálem uvniř a vznikne tak gel a plena jakože "suchá". Kolikrát mají batolata zapáchající plenky doslova u kolen. Ale to už jsme u toho, že máme suchý zadeček, ale za cenu chemie.

U látkových plen samozřejmě takovou "suchost" nemůžeme očekávat. Pocit sucha nám může poskytnout např. pratelné separační pleny z mikrovlákna, mikrofleesu nebo i jednorázové separační pleny.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Pouzivanim nasich sluzeb vyjadrujete souhlas s pouzivanim souboru cookie a také udělujete souhlas využití osobních údajů pro účely marketingu.   Další informace